Салат з помідорів з цибулею
Найгарячіша пора заготовок зараз. Багато господині зайняті своєю улюбленою справою-консервацією. І я розумію чому вони рідше з’являються на каналі. А сьогодні вирішила ще один рецепт заготівлі виставити вам.
Знайомити з таким салатом вас немає необхідності. Всі господині знають. І звичайно жес такий заготовкойприятнее проводити зимові вечори і застілля.
А от для молодих хазяєчок це буде в самий раз, хто тільки починає пристосовуватися до консервації. І я сподіваюся вони добре оцінять таку заготовочку.
Удачі вам у цьому починанні!
ПАЛЬЧИКИ ОБЛИЖЕШ
Не всі томати підходять для такого салату. З тонкою шкіркою і м’які томати сюди не підуть. Для цієї закуски беру щільні томати, з товстою шкіркою, такі як бичаче серце, сливовидні томати.
Я брала томати сорта Греле – де Пометешь, Бобкат.
Відмінні щільні томати, добре доходять для салату.
У цього томату товста шкірка. Вирощувала вперше і вирішила перевірити його в заготовках.
Різновид томату бичаче серце, тільки набагато більші
ІНГРЕДІЄНТИ:
- вода чиста – 1,5 л;
- помідори – 1,2 – 1,5 кг;
- цибуля ріпчаста – 5 шт;
- сіль – 2 ст л;
- цукор – 3 ст л;
- рослинну олію – 100мл;
- лавровий лист – 3-4 шт;
- перець горошком – 3 шт на банку;
- гвоздика – 3 шт на банку;
- оцет 9% – 1 ч л на банку
ПРИГОТУВАННЯ:
- В першу чергу подготавливливаюбанки. Добре мию з содою в гарячій воді. Даю банкам просохнуть, стекти зайвій воді. Стерилизую в мікрохвильовці 0. 5 л. – 5 – 6 хвилин,
а 0. 7 л-7-8 хв.
- Кип’ячу кришки у воді.
- Томати добре мию, даю якийсь час стекти воді.
- Чищу цибулю і промиваю під холодною водою.
- нарізаю кільцями цибулю і розкладаю на дно банки
- Потім нарізаю томати. Великі томати ріжу на 4 – 5 частин і укладаю в банки. Сливовидні навпіл, на 2 частини.
- Між шарами томатів підсипаю цибулю. Його кладу багато. Смачніше салат буває.
- Додаю спеції: перець горошком 3 штуки, гвоздика 3штуки.
- Як тільки банки заповнила заливаю окропом. Залишаю на10-15 хвилин. .
- Потім банки одягаю кришку з отворами і зливаю воду назад в каструлю.
Маринад завжди готую з невеликим запасом або додаю трохи з чайника.
- Додаю сіль, цукор, лаврушку,масло рослинне
- Доводжу маринад до кипіння і кип’ячу ще 5 хвилин
- Готовий маринад розливаю по банках
- Додаю оцет 1ч. л.
- Закупорюю кришками
- Прибираю банкипод одеялопока не охолонуть.
- Потім баночки спускаємо в підвал
Приємного апетиту!
Взимку такий салатик піде за милу душу. І можливо ви скажете:,, Ой як смачно, але мало! “